Înțelegerea istoriei bogate din spatele lemnului folosit în podele îi îmbogățește valoarea și frumusețea. Cine nu s-a minunat de frumusețea unei case cu podea din lemn fin? Natura umana ne spune să iubim copacii, să recoltăm și să replantăm. Lemnul este o parte din viața și casele noastre. Există mai multe opțiuni acum ca niciodată … o podea din lemn pentru toate gusturile.

Este cea mai bună alegere pentru mediu. Producția este mai curată decât alternativele.

Producția de lemn este mult mai curată decât alte materiale de construcție. Fabricarea oțelului are ca rezultat de 40 de ori mai mulți poluanți decât fabricarea lemnului. Betonul necesită de 6 ori mai mult și cărămida de patru ori. Oțelul eliberează de 3 ori mai mult dioxid de carbon în mediu și betonul și mai mult. În cele din urmă, lemnul este mai eficient din punct de vedere energetic. Structura celulară a lemnului captează aerul, conferindu-i proprietăți izolatoare superioare. Este nevoie de 15 centimetri de beton pentru a egala calitățile de izolare a 2 cm de lemn.

Puteți redecora schimbând podeaua din lemn cu pete, finisaje faux și incrustări.

Puteți modifica cu ușurință și la costuri minime întregul aspect al pardoselii de lemn cu pete, vopsele și incrustări.

Lemnul este o investiție inteligentă.

Nu există o depreciere pentru o podea din lemn. De fapt, crește de obicei valoarea de revânzare a unei locuințe. Podelele reale din lemn oferă frumusețe pentru o viață – sau mai mult! În fiecare zi oamenii continuă să meargă pe podele din lemn care sunt la fel de vechi ca națiunea noastră. Covorul este înlocuit de 3 până la 6 ori înainte ca majoritatea podelelor din lemn masiv să aibă vreodată nevoie de reparații. Astfel, podelele din lemn costă mai puțin pe termen lung și adaugă valoare casei tale.

Finisajele pot fi reparate sau reaplicate ușor.

Atât timp cât au fost respectate procedurile de întreținere, podelele din lemn pot fi perfecționate în loc să se adauge la depozitul de deșeuri (așa cum se întâmplă în cazul altor materiale folosite pentru podea). Industria noastră ajută la păstrarea a ceea ce există deja … cea mai bună formă de reciclare.

Lemnul este o alegere ideală pentru persoanele cu alergii.

Ne petrecem 90 la sută din timp în interior, astfel încât alegerea dvs. de pardoseală poate fi importantă. Lemnul este podeaua la alegere pentru oricine are alergii. Nu va adăposti acarieni sau mucegai și nu va prinde praf sau vapori. Unii cercetători cred că acarianul de praf ar putea fi responsabil pentru creșterea apariției astmului. Potrivit Asociației Americane a Plămânului, podelele de lemn din dormitor și alte zone de locuit principale pot îmbunătăți calitatea aerului.

Vânzările de podele din lemn returnează banii înapoi industriei lemnului pentru a sprijini o bună gestionare a pădurilor.
Pardoselile din lemn reprezintă o utilizare extremă a produselor forestiere și pot oferi mai mult profit, asigurând astfel perpetuarea pădurii.

Multe țări în curs de dezvoltare se bazează astăzi pe lemn pentru câștigurile din export, dar cea mai mare amenințare la pădurile primare din aceste țări este conversia la alte forme de utilizare a terenului. Folosirea speciilor exotice pentru pardoselile de lemn este o modalitate bună de a valorifica lemnul puternic și de a încuraja reîmpădurirea pentru producția continuă.